Min side
+47 815 20 080
Telefonnummer

Alcoa Lista med renere energi, og klar for nullutslipp.

Alcoa Lista ble startet opp i 1971. Størsteparten av energibehovet dekkes av elektrisk kraft, men det ble også brukt mye olje i prosessene. For snart 20 år side besluttet bedriften å ta i bruk naturgass i stedet for olje. Naturgassen var da blitt gjort tilgjengelig for hele Norge etter at Gasnor bygget produksjonsanlegg for flytende naturgass (LNG).

I 2005 sto tankanlegget i Lundevågen klart. Anlegget ble bygget som et regionalt forsyningsanlegg for naturgass med støtte fra Enova. Fylkesordfører og ordføreren i Farsund stod sentralt under den offisielle åpningen sammen med representanter fra Alcoa, Enova og Gasnor. Senere har også Aludyne (som produserer avanserte bildeler) koblet seg til naturgassen.

Når bruken av olje ble erstattet med naturgass ble klimagassutslippene redusert med nærmere 30 %, samtidig som lokal forurensing ble «eliminert». Tankanlegget er klargjort for biogass, som kan tas i bruk sømløst sammen med naturgassen. Det er ingen andre energiløsninger som kan konkurrere med biogass når det gjelder klimagevinster, og man kan trygt hevde at fabrikkene på Lista er klare for en energi-framtid med nullutslipp.

Flere nyheter

Til nyhetsarkivet