Min side
+47 815 20 080
Telefonnummer

Gasnor og Hyfuel får støtte til hydrogenproduksjon

I går kom gladnyheten om at HyFuel får 132 millioner kroner i støtte fra Enova. Gjennom prosjektet «Hydrogenknutepunkt på Fjord Base» vil HyFuel få viktig støtte til oppstart av produksjonsanlegget av grønt hydrogen basert på fornybar energi og elektrolyse.

HyFuels eiere er Fjord Base Holding, Sogn og Fjordane Energi (SFE) og Gasnor. Sammen med 4 andre grønne knutepunkt langs norskekysten skal selskapet bidra til å få i gang nullutslippsløsinger i norsk, marin sektor. Hydrogen er en avgjørende klimaløsning i morgendagens Norge og sammen skal vi omstille sjøfarten.

Plasseringen på Fjord Base gir en unik mulighet til å lykkes med prosjektet. Basen er en sentral havn som kan tilby fornybart drivstoff til skip, og på nabotomten ligger et landbasert oppdrettsanlegg som har behov for restproduktene (oksygen) fra hydrogenproduksjonen. HyFuel har ambisjon om oppstart av produksjon i Q3 2024.

IMG_2406_

Bildet viser fra venstre: Vegard Lavik (Hyfuel), Pål Aastad Gasnor, Regine Johnsen SFE, Johannes Rauboti SFE, Ole Schanke-Eikum Fjordbase Holding, Eilef Stange Gasnor.

Flere nyheter

Til nyhetsarkivet