Min side
+47 815 20 080
Telefonnummer

Renevo en ledende norsk aktør innen biogass

Renevo AS starter nå opp sitt produksjonsanlegg for biogass på Stord. Det spesielle med teknologien i dette anlegget er at også CO2 som kommer fra prosessen blir renset og nedkjølt og skal leveres som flytende, klimanøytral CO2 til kunder. Dette bidrar til at klimagevinsten fra biogass blir på hele 143 %.

Basert på erfaringene fra dette anlegget har Renevo søkt Enova om støtte til et nytt anlegg som skal bygges i den samme regionen (Etne kommune) på Vestlandet. I forbindelse med tildelingen av støtte sier Enova sin markedssjef for vare- og energiproduksjon Oskar Gärdeman:

«Dette er et prosjekt av industriell skala, som har potensial for å bli et forbildeprosjekt for bransjen. For Enova er det vesentlig at de innovative teknologiene eller løsningen som inngår i prosjektene kan spres i markedet og bidra til økt lønnsomhet».

Adm. direktør i Renevo Jan Kåre Pedersen er glad for støtten fra Enova:

«Vi er glade for at Enova ser vårt prosjekt som så interessant at de har valgt å støtte oss. Dette vil bli et viktig industrielt referanseprosjekt for fremtidige biogassutbygginger, og en stor motivasjon for videre arbeid i Renevo».

På kort tid er Renevo blitt en ledende aktør innen biogass i Norge. Selskapet har allerede besluttet å starte detaljplanlegging av sitt tredje anlegg, og har ambisjoner om å bygge flere.

Det er ingen andre energiformer som kan vise til like gode klimagevinster som biogass med karbonfangst og Gasnor ser fram til flere slike anlegg.

PT220321_DJI_0780

Flere nyheter

Til nyhetsarkivet